OVER MIJN WERK

Patronen

Ik maak patronen. Deze zijn opgebouwd uit beeldelementen die ik teken en zeefdruk op papier en op textiel. Ontmoetingen

In mijn werk maak ik verbindingen. Individuele bouwstenen ontmoeten elkaar in een ontwerp waarbij de raakvlakken en de tussenruimtes een belangrijke rol spelen.

Samengaan

De afgelopen jaren realiseer ik monumentale kunstwerken waarbij ik samenwerk met verschillende groepen deelnemers. Hierbij heb ik de artistieke leiding. Ik bedenk het concept en creëer kaders waarbinnen er gewerkt wordt. Het kunstwerk brengt de mensen die eraan hebben meegewerkt als groep in beeld.

Verschillen

Daarbij blijven de individuele beeldelementen ook ieder voor zich spreken. Ik begeleid de deelnemers in hun individuele beeldtaal en breng hen technieken en vaardigheden bij.

Verbindingen

In het kunstwerk staan de individuele ontwerpen van de deelnemers in verbinding met elkaar. Het kunstwerk is een verzameling van in beeld gebrachte verhalen van de deelnemers. Dat wat de deelnemers te zeggen hebben wordt zichtbaar in het kunstwerk.

De ruimte tussen twee ontwerpen in al dan niet gevormd door resten van het ene resten van het andere. Daar wordt gesproken. Daar wordt ontmoet. Wat breng jij in? Wat breng ik in? Kleine stukjes niemandsland die een plek bieden om met mekaar te botsen, te verschillen of samen te gaan, los te laten of vast te houden. Wat breng jij in? Wat breng ik in? Geschreven door Neske Beks Uit: catalogus Meki den taki/ Let them talk

C.V.